Hoe werkt Elektrisch Verwarmd Glas?

Elektrisch verwarmd glas zorgt ervoor dat het glas niet langer de grootste energieverslinder is, maar een perfecte isolator.

De binnenste plaat van verwarmd glas heeft een flinterdunne metaalfilm als elektrische weerstand, die de warmte gelijkmatig verspreidt.

De buitenruit heeft op zijn spouwzijde een specifieke coating, die de warmtestralen naar het interieur en de koudestralen naar buiten reflecteert. En tussen de glasplaten zit bovendien een veilig en super isolerend gas dat zorgt voor een ongeëvenaarde thermische isolatie.
Dit alles volkomen onzichtbaar. Met als gevolg de beste isolerende waarde ooit. Een mijlpaal in de glasgeschiedenis.

Glasverwarming zorgt voor een optimaal comfort. In hoofd- en bij-verwarming.
Zowel zwembaden en wintertuinen zijn hiervoor uitermate geschikt maar ook kantoorgebouwen alsmede de eenvoudige particuliere renovatie en villabouw bieden steeds meer praktische oplossingen. Het stralingseffect is vooral besparend bij hoge zolderingen of huizen die open zijn tot in de nok. Het gebrek aan condens is op zijn beurt weer belangrijk voor keukens en badkamers.

Wilt u meer informatie?

Standaard HR-Glas

Ramen (Glas) zijn de slechts geïsoleerde delen van de meeste  huizen.

Vaak wordt er tegenwoordig HR glas gebruikt in plaats van gewoon dubbel glas, dit HR glas gebruikt een rendement glas die tot drie maal hoger rendement heeft. Daar waar normaal dubbel glas vaak gevuld is met droge lucht, bevat HR isolatieglas vaak een inert edelgas zoals argon. Deze edelgassen reageren bijna niet op de warmte en isoleren daardoor beter dan gewone lucht. Om het rendement nog hoger te maken zit er aan de binnenzijde van alle HR glassoorten een coating, die de warmte weerkaatst maar het zonlicht zo veel mogelijk door laat.

Maar op de warmte registratie foto is nog steeds duidelijk te zien dat ook met HR de isolatie bij de ramen de slechtste waarden heeft.

Wilt u meer informatie?

Isolatie met Elektrisch Verwarmd Glas (EV-Glas)

Elektrisch verwarmd glas zorgt ervoor dat het glas niet langer de grootste energieverslinder is, maar een perfecte isolator.

De binnenste plaat van verwarmd glas heeft een flinterdunne metaalfilm als elektrische weerstand, die de warmte gelijkmatig verspreidt.
De buitenruit heeft op zijn spouwzijde een specifieke coating, die de warmtestralen naar het interieur en de koudestralen naar buiten reflecteert. Tussen de glasplaten zit bovendien een veilig en super isolerend gas (Argon). Dit alles volkomen onzichtbaar.

Deze combinatie zorgt voor een ongeëvenaarde thermische isolatie.

De kracht van elektrisch verwarmd glas (EV-Glas) is dat de koude temperatuur buiten blijft en 90% van de energie naar binnen straalt.

Wilt u meer informatie?

ONZE UNIEKE WERKMETHODE

Ieder project is “tailor made” en zal zijn eigen benadering hebben, maar volgens onze vaste richtlijnen kunnen wij bij ieder project onze service en project-begeleiding aanbieden.

ONTWERP

Vanaf de teken tafel kunnen wij, samen met onze partners, advies geven. Zodat er geen onverwachte situaties tijdens de bouw zullen voor doen.

PLAATSEN

Doordat elektrisch verwarmd glas  praktisch in ieder kozijn past is het makkelijk te plaatsen. Indien nodig kunnen wij onze partners hier voor inschakelen.

GENIETEN

Doordat elektrisch verwarmd glas (EV-Glas) er voor zorgt dat van koudeval geen sprake meer is, kunt u nu zeer comfortabel verblijven in de buurt van het glas.

Wilt u meer informatie?